Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це YouTube-каналу «Православная Церковь» розповів благочинний другого Дарницького благочиння Української Православної Церкви, настоятель храму праведного Іоанна Кронштадтського протоієрей Нестор Коломієць.

«Астрологія - одна із серйозних духовних проблем нашого суспільства. Це лжевчення, яке забороняється у Біблії. У Старому Завіті сказано, що «не має бути у тебе нікого, хто ворожить по зірках або того, хто викликає померлих» (Втор. 18:9–13). Старий Завіт навіть наказує побивати таких людей камінням (Лев. 20:27). Астрологія - відлуння стародавнього вірування людей у те, що небесні світила, Сонце, Місяць є божествами і вони здатні впливати на людину та на її долю», - зазначив отець Нестор.

Священник пояснив, що астрологія насправді псує людину та її життя.

«Не секрет, що зараз часто знайомлячись з людиною, не запитують які у неї погляди, якої вона віри, а запитують, хто вона за гороскопом. Таким чином, ми одразу навішуємо на людину ярлик, розглядаємо її через призму тих уявлень, які нам вселяє астрологія», - звернув увагу отець Нестор Коломієць.

Також священник нагадав, що астрологія «не витримує критики сучасної науки».

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

«Астрологія обмежує людину, змушує робити необдумані вчинки. Водночас немає жодних наукових доказів того, що зірки можуть впливати на людину, на події», - пояснив отець Нестор.

Священник нагадав, що людина, яка звертається до астрологів та вірить у гороскопи, зраджує Христа, довіряючи своє життя нечистій силі.

«Ми, як православні християни, маємо довіряти лише Господу. Ми маємо бути вірними Господу. Звертаючись за порадою до гороскопу в газеті або спеціально до астролога, який складає індивідуальний гороскоп, насправді звертаємося до нечистої сили, до диявола, і просимо, щоб він підказав, що робити. Віддаючи себе в руки нечистої сили, ми не можемо очікувати нічого доброго. Християнин має віддавати себе у Божі руки, присвячувати себе Богу. Керівництвом для життя християнина, його вчинків, його спілкування мають служити не передбачення астрологів, а заповіді Божі та Православна віра», - підсумував протоієрей Нестор.