Відтак, переслідування девелопера, яке забудовник вважає повністю безпідставним, має бути припинене, а кримінальна справа - закрита. Відповідне рішення ухвалив Печерський райсуд м. Києва, відмовивши ДБР у продовженні строків досудового розслідування.

Про це йдеться у матеріалі, який опубліковано на офіційній сторінці Stolitsa Group.

Нещодавно у ЗМІ було поширено інформацію про відновлення розслідування у ДБР кримінального провадження щодо столичного девелопера. Провадження за фактом «можливого заволодіння та розтрати державного майна внаслідок свавільних дій посадових осіб» Державного підприємства «Науково-дослідний, виробничий агрокомбінат «Пуща-Водиця» та посадових осіб ТОВ «Столиця Груп» було відкрито у листопаді 2019 року Нацполіцією, в у травні 2020-го передано для розслідування у ДБР.

28 січня 2022 року Печерський районний суд обґрунтовано відмовив ДБР у продовженні строку досудового розслідування. Адже за два роки розслідування правоохоронці не знайшли жодного доказу незаконності забудови та не зуміли довести в суді необхідність проведення додаткових слідчих дій у справі.

Таким чином, вважають представники компанії, відповідно до кримінального процесуального законодавства України, протягом 5 днів прокуратура має винести постанову про закриття кримінального провадження щодо Stolitsa Group.

Популярні новини зараз
15% чи 20% податку: скільки зобов'яжуть сплачувати пенсіонерів Ніякої силової "бусифікації": ТЦК окреслили чіткі правила Пенсія за новими правилами: українці отримуватимуть виплати за бали Українці матимуть інтернет у відключення світла лише за однієї умови: "Якщо у них є..."
Показати ще

"Дане рішення Печерського районного суду м. Києва ставить остаточну крапку у безпідставному переслідуванні та здійсненні тиску Stolitsa Group з боку Державного бюро розслідувань у рамках кримінального провадження, зазначають у компанії", - йдеться у повідомленні компанії.