Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це клірик столичного храму святителя Іоасафа Білгородського протоієрей Андрій Кобилецький розповів на Ютуб-каналі «Православна Церква».

«Смертні гріхи називаються так, тому що відпадання людської душі від Бога - це смерть душі. Без благодатного зв'язку зі своїм Творцем душа мертвіє, стає не здатною до переживання духовної радості ні в земному житті людини, ні в посмертному своєму існуванні. І не так вже й важливо, на скільки категорій поділяються ці гріхи - на сім чи на вісім», - пояснив отець Андрій.

За його словами, набагато важливіше пам'ятати про ту страшну небезпеку, яку таїть у собі будь-який такий гріх, і всіляко намагатися уникати цих смертоносних пасток.

«А ще, знати, що навіть для тих, хто грішить таким гріхом, залишається можливість спасіння», - додав священик.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Ієрей Андрій Кобилецький навів слова святителя Ігнатія Брянчанінова: «Впадаючий у смертний гріх нехай не впадає у відчай! Нехай вдається до лікарського покаяння, до якого закликається до останньої хвилини його життя Спасителем, який сповістив у Святому Євангелії: віруючий у Мене, якщо й помре, оживе (Ін 11:25). Але тяжко перебувати у смертному гріху, тяжко - коли смертний гріх обернеться в навичку!»

«Преподобний Ісаак Сирін сказав ще визначніше: «Немає гріха непробачного, крім гріха нерозкаяного», - наголосив священик.