Перший заступник голови МВС Євгеній Єнін на своїй сторінці у Facebook повідомив про початок роботи комісії, яка буде розслідувати трагедію зі службовцями Нацгвардії, що сталася минулого тижня у Дніпрі.

"Наша мета - крок за кроком відновити ланцюг подій, що призвели до неправомірного застосування військовослужбовцем НГУ вогнепальної зброї, а також вжити заходів щодо недопущення подібних трагедій в майбутньому", - зазначив перший замміністра.

За словами Єніна, до складу комісії увійшли представники різних департаментів, секторів та напрямків.

При цьому він навів список задач, над якими працюватимуть розслідувачі:

  • перевірка реагування на скарги до керівників в/ч;
  • перевірка дотримання порядку зберігання, обігу та видачі зброї в зазначеній в/ч;
  • з’ясування фактів звернень військовослужбовців цієї в/ч до медичних закладів та встановлення причин цих звернень;
  • виявлення можливих позастатутних відносин;
  • анонімне анкетування військовослужбовців, що можуть допомогти встановити порушення статутних відносин та з’ясувати реальний морально-психологічний клімат в колективі;
  • перевірка підходів до професійного відбору військовослужбовців, їхньої професійної підготовки, а також контролю за цими процесами з боку керівництва НГУ.

Євгеній Єнін пообіцяв, що комісія встановить всі обставини та нюанси справи, а він буде повідомляти про хід розслідування.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще