Поставки газу через Україну зросли до 107,7 млн кубометрів на добу - "Газпром" зарезервував майже в два рази більше потужностей газотранспортної системи України, ніж у січні, повідомляє "Газета.ru".

При цьому максимально можливий контрактний обсяг потужностей ГТС України становить 109 млн кубометрів на добу.

Відзначається, що заявка на 31 січня становила 64,6 млн кубометрів, таким чином, за добу поставки «Газпрому» через Україну зросли майже в два рази.

Раніше "Газпром" збільшив транзит газу через Україну до Європи.

За даними "Оператора ГТС України" і словацького оператора ГТС Eustream, прокачування могло зрости на 22% — 24 січня заявки на вході в ГТС України становили 58,75 млн кубометрів на добу проти 47,98 млн 21 січня.

Популярні новини зараз
Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Транзит газу через Україну до Словаччини зріс ще більше-на 26%. Так, 21 січня через прикордонний пункт між Словаччиною та Україною було прокачено 33,39 млн кубометрів, 24 січня — 42,07 млн.