Про це заявив директор Центру політичного аналізу Володимир Головко.

«Останнім часом має місце надмірна увага, скажемо так, влади до великого бізнесу. Вона така, що може навіть дестабілізувати великі підприємства. Тут можемо згадати блокування рахунків «Арселор Міттал Кривий Ріг», який навіть мав труднощі з виплатою заробітної плати своїм співробітникам. Наразі, буквально вчора було повідомлення про чергові точкові дії в Кривому Розі на гірничозбагачувальних комбінатах», - розповів Головко.

За його словами, діюча влада використовує ті самі методи тиску на бізнес, що й попередня – через силові та фіскальні органи. На його думку, цей тиск є політично вмотивованим.

«Проблема не в тому, що якісь фіскальні органи проводять якісь процесуальні дії. Здається, що це питання політично мотивовані. І маємо ситуацію, я колись критикував попередніх президентів про те, що вони використовують силові структури, правоохоронні органи для якихось політичних розборок. То і тут є таке враження, що ми маємо теж якісь політично мотивовані наїзди на бізнес», - пояснив Головко.

Він також наголосив: таким чином влада погіршує інвестиційний клімат в країні і інвестори просто тікають з неї, оскільки розуміють, що не захищені від свавілля.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

«Вчора це підприємство Лакшмі Міттала, сьогодні це підприємство Ахметова, а завтра це може бути будь-кого. Ваше підприємство, моє підприємство. Ми маємо вибудовувати систему, де править закон, а не політично мотивована діяльність», - підсумував Головко.

Раніше економіст Борис Кушнірук заявив, що блокування правоохоронними органами роботи «АрселорМіттал Кривий Ріг» знищує інвестиційний клімат України та дискредитує країну на міжнародній арені.

Нагадаємо, 4 січня Офіс генерального прокурора заарештував банківські рахунки найбільшого українського металургійного комбінату "АрселорМіттал Кривий Ріг" на вимогу податкової служби, яка заднім числом нарахувала компанії неправомірні податки. Компанія подала позов до суду, і виграла процес.

Проте, попри доведену судом неправомірність тиску, податкова з тими ж вимогами влаштувала перевірки на ГОКах компанії «Метінвест» у Кривому Розі, залучивши до перевірок правоохоронні органи і навіть СБУ.