Про це заявив народний депутат Ярослав Железняк.

«У влади було два можливі інструменти довести серйозність своїх намірів припинити практику тиску на бізнес. По-перше, це створення Бюро економічної безпеки – я особисто подавав та проводив поправки, щоб ліквідувати корупційні підрозділи СБУ у сфері економіки. По-друге, підтримувати мораторій на проведення перевірок під час карантину», - розповів Железняк.

Натомість, за його словами, Офіс президента провів на посаду очільника БЕБ колишнього голову ДФС – органу, який всю свою історію спеціалізувався на організації «маски-шоу» для бізнесу. А Кабмін влітку минулого року скасував мораторій на перевірку підприємців та дозволив перевірки навіть під час локдаунів.

Депутат наголосив: ставлення до бізнесу у влади вибіркове, зокрема ухвалюються рішення на підтримку підприємств близького до президента олігарха Ігоря Коломойського, в той час як багато інших навпаки – зазнають тиску з боку податкових та правоохоронних органів.

«Зв’язок влади Зеленського з Коломойським наразі дуже очевидний – починаючи з компліментарної для влади риторики телеканалів, пов’язаних з олігархом, закінчуючи окремими призначеннями та голосуваннями у Раді», - зазначив Железняк.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, 4 січня Офіс генерального прокурора заарештував банківські рахунки найбільшого українського металургійного комбінату "АрселорМіттал Кривий Ріг". У компанії висловили обурення цим рішенням, і звернулися до суду, який став на сторону підприємства.

Попри рішення суду, податкова неправомірно нарахувала борги ГЗК групи «Метінвест», і там теж влаштувала обшуки, до яких були залучені навіть представники СБУ. Водночас у компанії повідомили, що підприємства не мають жодних податкових боргів, і це підтверджено навіть самою податковою службою.

Раніше президент ОП «Укрметалургпром» Олександр Каленков заявив, що влада влаштувала легальному бізнесу фіскальний терор для того, щоб збити більше коштів для «розпилу» при будівництві доріг.