Міністерство економіки підвищило граничну ціну на бензин на лютий на 1,59 грн/л, на дизпаливо – на 1,46 грн/л відповідно до формули ціни в порту Роттердам плюс ціна доставки і націнка АЗС.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дані Міністерство.

З урахуванням граничних торгових націнок максимальна ціна на бензин для його продажу через мережу АЗС не повинна перевищувати 35,84 грн/літр, на дизпаливо – 35,3 грн/літр.

У порівнянні з кінцем січня середня ціна на бензин збільшена на 1,59 грн/літр, на ДП – на 1,46 грн/літр.

Як повідомлялося, 14 травня 2021 року Кабмін ввів формулу " Роттердам»" для визначення цін на бензин і дизельне паливо на АЗС.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Згідно з Постановою Уряду, середню вартість ДП (ULSD 10 ppm) і бензину (GASOLINE 10 ppm) визначає Мінекономіки на підставі даних Platts CIF NWE (порт Роттердам-Амстердам-Антверпен), а також витрат 27 дол./ тонна на логістичне та інше забезпечення, згідно з зовнішньоекономічними договорами. Крім цього АЗС дозволено додавати до ціни маржу 7 грн/л на 1 л дизпалива і 5 грн/л на 1 л бензину.

"Бензинова" формула є ідентичною до формули на вугілля " Роттердам+", яка діяла з 2016 по 2019 рік. Обидві вони засновані на котируваннях палива в порту Роттердам плюс витрати на доставку до споживача в Україні.