Про це йдеться в повідомленні компанії.

"Як соціально-відповідальний бізнес ДТЕК ВДЕ зацікавлений у сталому розвитку регіонів, де веде свою діяльність, і системно сприяє соціально-економічному та культурному розвитку громад. Тому на територіях присутності компанії реалізуються програми соціального партнерства», - йдеться в повідомленні.

Кошти були використані для розвитку інфраструктури у сфері медичного забезпечення, освіти, водопостачання та благоустрою населених пунктів.

ДТЕК ВДЕ спрямував 16,4 млн грн на соціальний розвиток громад
ДТЕК ВДЕ спрямував 16,4 млн грн на соціальний розвиток громад

Так, в Приморську Запорізької області проведена реконструкція алеї та вуличного освітлення в центрі міста, в селі Азов триває будівництво водопроводу, в с.Орлівка проведено ремонт школи – відремонтовано дах, харчоблок, замінено вікна та двері.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

При співфінансуванні ДТЕК ВДЕ в Покровській сільській раді Дніпропетровської області проводиться реконструкція нежитлової будівлі під дитячо-юнацьку спортивну школу, а в с.Чкалове Першотравневої ОТГ – ремонт системи водопостачання. Спільно з Березанской і Коблевской громадами Миколаївської області компанія розробила дві програми соціального партнерства терміном на три роки.

У 2021 році ДТЕК ВДЕ приєднався до конкурсу міні-грантів «Громада своїми руками» і профінансував 63 ініціативи на суму 4,9 млн грн. Серед переможців-проекти соціальної сфери, екології та енергоспоживання, охорони здоров'я, спорту, а також благоустрою міст і селищ. Основний акцент конкурсу був зроблений на принципі безбар'єрності в широкому сенсі.

ДТЕК ВДЕ спрямував 16,4 млн грн на соціальний розвиток громад
ДТЕК ВДЕ спрямував 16,4 млн грн на соціальний розвиток громад

До того ж багато проектів містили екологічну складову. Так, в рамках конкурсу було висаджено понад 1100 саджанців дерев і кущів. Всього в "громаді своїми руками" на територіях присутності ДТЕК ВДЕ взяли участь 750 волонтерів. Спільно з Благодійним фондом Shakhtar Social ДТЕК ВДЕ відкрив в Миколаївській області дві футбольні секції в рамках проекту " Давай, грай!"ФК " Шахтар".

«Ми прагнемо відповідати інтересам суспільства в більш широкому контексті. Тому соціально відповідальне інвестування в партнерстві з місцевими громадами – обов'язкова умова діяльності ДТЕК ВДЕ», – прокоментував генеральний директор ДТЕК ВДЕ Маріс Куніскіс.

ДТЕК ВДЕ спрямував 16,4 млн грн на соціальний розвиток громад
ДТЕК ВДЕ спрямував 16,4 млн грн на соціальний розвиток громад

В цілому з 2013 року ДТЕК ВДЕ інвестувала в соціальні проекти 61 млн грн. Виділені кошти пішли на розвиток соціально-економічної інфраструктури: ремонти в школах і дитячих садках, медичних установах, придбання шкільних автобусів, відновлення освітлення вулиць, реконструкцію водопроводів і багато іншого.