Про це заявити адвокат у справі " Роттердам»" Наталія Дригваль.

"Все імпортне вугілля в Україні зараз оплачене по "Роттердам+" - що є незаперечним доказом законності формули держава на найвищому рівні визнала безальтернативність формули "Роттердам+". Сьогодні кожна тонна вугілля, яка надходить в Україну з США, Колумбії, Австралії та Польщі оплачена за тією ж формулою "Роттердам+", яку псевдо антикорупціонери намагалися дискредитувати всі останні роки», - заявила адвокат.

Вона підкреслила, що всі човни з вугіллям, про які неодноразово говорив президент Володимир Зеленський, придбані для проходження зими за ціною "Роттердам+".

"Це об'єктивна реальність. Без застосування цієї формули проходження опалювального сезону було б неможливо. Це визнають всі, в тому числі колишні затяті противники формули», - зазначила Дригваль.

Вона уточнила, що реальні ринкові контракти як компанії ДТЕК, так і державного "Центренерго" сформовані на підставі актуальних на момент укладення договору котируваннях індексу API-2 з додаванням вартості транспортування. Того самого "плюса", навколо якого роками спекулювало НАБУ.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, справу "Роттердам+" було закрито Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою 20 травня 2021 року через відсутність складу злочину.

Це стало 4-м закриттям цієї справи, оскільки в ході трирічного розслідування не було встановлено ні збитку від дії формули, ні потерпілих, ні факту порушення закону.

13 жовтня 2021 року ВАКС підтвердив законність і обґрунтованість рішення про закриття справи "Роттердам+".