Причина - в тому, що Гетманцев 8 років працював офіційним помічником "регіонала" Сівковича - одного з фігурантів санкційного списку США. Про це пише Дело.

Як відомо, після своєї депутатської кар'єри Сівкович був "правою рукою" Андрія Клюєва, з яким він продовжує співпрацювати, навіть будучи в Росії. Крім того, Сівкович був віце-прем'єр-міністром у першому уряді Азарова і заступником секретаря РНБО України в період правління Януковича. Крім того, за наявною в США інформацією, Сівкович навіть будучи політиком в Україні (зокрема, помічником Леоніди Кучми), продовжував працювати на ФСБ, стверджував Керівник СЗР України генерал Микола Маломуж.

Враховуючи викладені факти, американці вважають, що Гетьманцев не міг бути непричетним до агентурної діяльності Сівковича.

Раніше, компанія "Арселор Міталл Кривий Ріг", якій прокуратура заарештувала рахунки через звинувачення податкової служби в нібито несплаті податків, звернулася в США зі скаргою на податковий тиск, якому вона піддалася з боку української влади і фіскальних органів. Як відомо, ідеологом змін до Податкового кодексу України є саме Гетьманцев.

Нагадаємо, раніше Міністерство фінансів США внесло чотирьох українських політиків до списку санкцій з формулюванням"за шкідливі дії Росії за кордоном". Під ці санкції потрапили два депутати Верховної Ради-Олег Волошин і Тарас Козак, екс-нардеп Володимир Олійник і займав при президентові Вікторі Януковичі посаду заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Володимир Сівкович.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Данила Гетманцева не раз звинувачували в просуванні російських наративів в Україні. Так, Раніше він називав "фашистами" тих, хто захищав закон про українську мову. Також він послідовно підтримує скандального Анатолія Шарія.