Компанія "Кінокіт", яка займалася організацією прес-марафону президента Володимира Зеленського та Кримської платформи, наприкінці 2021 року отримала п'ять контрактів від парламентського каналу" Рада " на суму 180 млн грн. Про це свідчать дані платформи Prozorro.

Компанія отримала замовлення на підготовку "ранкового шоу телеканалу Рада" за 60 млн грн, програми " День наживо "за 48 млн грн, програми" новини "за 30 млн грн і" вечірнього шоу каналу Рада " за 36 млн грн. Ще 6 млн грн буде сплачено за створення авторських програм, повідомляє видання Гордон.

Три контракти розраховані на півроку, два-на весь 2022 рік.

ТОВ "Кінокіт" в 2019 році перемогло в тендері на проведення прес-конференції президента в столичному KyivFoodMarket.

Влітку 2021 року воно отримало держзамовлення на заходи в рамках Кримської платформи президента Зеленського.

Контекст:
Весь річний бюджет на 2022 рік для телеканалу Рада встановлений на рівні 378 млн грн, в порівнянні з минулим роком він виріс в сім разів. Керівник парламентського каналу Вадим Перенчук відмовився відповісти на запитання журналістів, яка необхідність в істотному зростанні витрат на утримання мовника парламенту і хто автор ідеї трансформації каналу "Рада", який з 15 грудня 2021 року виходить в оновленому форматі. Перенчук зазначив тільки, що на облаштування знімальних майданчиків було витрачено 2,8 млн грн.

На утримання каналу "Рада" з держбюджету витратили: в 2014 році – 11,5 млн грн, в 2015 році – 12,9 млн грн, у 2016 році – 16,7 млн грн, в 2017 році – 45,1 млн грн, в 2018 році – 47,7 млн грн, в 2019 році – 44,3 млн грн, в 2020 році – 49 млн грн, у 2021 році – 56,7 млн грн.

Парламентський телеканал" Рада " створений як Дирекція телерадіопрограм Верховної Ради України в листопаді 1998 року розпорядженням голови ВРУ. Перша передача парламентського телебачення вийшла в ефір на Першому національному каналі 23 березня 1999 року, повідомляється на сайті телеканалу.

Команда президента України Володимира Зеленського зацікавлена у створенні медіахолдингу, до якого увійшли б державні телеканали "Дім" і "Рада", а також приватний "24 канал", писав "Телеграф". Метою появи такого медіаресурсу є посилення інформаційного супроводу діяльності монобільшинства у Верховній Раді-фракції "Слуга народу", повідомляло видання.

3 грудня перший віце-спікер парламенту Олександр Корнієнко спростував чутки про створення медіахолдингу президента України Володимира Зеленського, заявивши, що влада "науковою фантастикою не займається".

15 грудня спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив про оновлення телеканалу "Рада". "З сьогоднішнього дня він починає мовлення у форматі HD. Незабаром глядачі побачать не тільки якісну картинку, але і нові студії, оновлений майданчик для брифінгів і прес-конференцій", – йдеться в повідомленні.

ЗМІ стало відомо, що на реформованій "раді" працюватимуть колишні ведучі телеканалів "112 Україна", ZIK, Live, а також блогер Сергій Іванов і політтехнолог Володимир Петров. Петрова 17 грудня після скандалу з його висловлюваннями на адресу екс-канцлера Німеччини Ангели Меркель відсторонили від ефірів, але вже через кілька днів він повернувся на канал в якості експерта.