Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це YouTube-каналу «Православна Церква» розповів викладач Київської духовної академії та семінарії архімандрит Дамаскін (Лебідь).

«У Православній Церкві прийнято освячувати святу воду. Ця свята вода називається «агіасма», тобто «велика святиня»», - розповів отець Дамаскін.

Священик зазначив, що свята вода має цілющі властивості, вона може лікувати недуги людей та душевні хвороби.

«Ця вода довго не псується, зберігаючи свою цілющу силу. Багато прикладів, коли після тривалого зберігання, відкривають воду, освячену в день Хрещення, і вона залишається такою ж свіжою, як джерельна вода. Це ще раз підкреслює велику святість цієї води. Християни намагаються вживати її щодня натще, особливо коли хворіють, щоб зцілитися», - пояснив викладач КДАіС.

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Свята вода важлива для кожного християнина, зазначає священик.

«Святою водою людина зцілюється, святою водою освячується житло, місце роботи та предмети. Все в житті християн освячується святою водою», - підсумував архімандрит Дамаскін (Лебідь).