Для збільшення видобутку українського газу приватні компанії змушені реінвестувати в розробку родовищ значні кошти, підвищення податків негативно вплине на розмір інвестицій.

Про це завив економіст Григорій Кукуруза в ефірі телеканалу «Україна24».

«Приватний видобуток при цьому продовжує зростати. Останні 5 років вони суттєво виросли взагалі в обсязі з 2,5 до майже 5 мільярдів кубів у рік. Дійсно, з Укргазвидобуванням продовжується спад. Однак це не тільки одномоментний процес, що можна за рік взяти і запустити, терміново збільшити, наростити добичу чи її скоротити. Таке плавне виснаження певних свердловин, вони очевидно закінчуються, потрібно реінвестувати значні кошти», – заявив економіст.

Він наголосив, що газовидобуток є інерційним бізнесом і інвестиції сьогодні дають видимий результат за 1-2 роки.

Нагадаємо, 9 лютого депутат «Слуги народу» Данило Гетманцев зареєстрував законопроект, яким пропонується збільшити ренту на видобуток газу до рекордних за всю історію країни 69%.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

В асоціації газовидобувний компанія заявили, що подібне різке підвищення ренти призведе до обвалу власного видобутку газу і необхідності збільшувати імпорт.