Бізнесмен Сергій Кузяра, який проходить у так званій «вугільній справі», за якою влада намагається засудити лідера опозиції Віктора Медведчука, сьогодні домігся успіху в розгляді апеляції у міру запобіжного заходу. Адвокати Кузяри заявили відвід Трійці суддів глиняний, Паленик, Рибак, і суд задовольнив це клопотання. Якщо раніше це було б неможливим, сьогодні судді із задоволенням виходять з процесу, оскільки не хочуть брати на себе відповідальність за відверте нехтування закону, якого вимагає від них влада Зеленського.
Це чергова перемога над свавіллям, яке стало нормою для судової системи України при Володимирі Зеленському. Справа, за допомогою якої влада намагається засудити головного опонента президента, розсипається по всіх фронтах. Спочатку Медведчук в суді розбив всі аргументи звинувачення і не дав ланцюговим псам Зеленського відправити опозиціонера в СІЗО, а тепер і адвокати Кузяри домоглися чергових успіхів.
Раніше, судді відмовилися задовольнити бажання Зеленського відправити Порошенка за грати і залишили його на волі. Тепер - Кузяра…
Це говорить про те, що режим Зеленського тріщить по швах. Судді вже далеко не такі ручні, як були на початку президентства Зе. Зараз в оточенні президента панує сумнів і страх. Чого вже говорити про рядових виконавців, які сидять в судах, прокуратурах. Їм потрібен політичний дах, а дах Зеленського вже тече. Влада може впасти в будь-яку хвилину. Якщо не під тиском Росії, так під вагою економічної кризи. І що тоді буде з тими, хто фальсифікував кримінальні справи і переслідував Медведчука та інших опозиціонерів?
Вони прекрасно знають, що їх чекає. Після зміни влади багато хто сяде за свої злочини. А багато хто просто втече з країни ще до падіння режиму Зеленського. Тому що знають багато і побоюються за своє майбутнє.
Але ж такий результат був ясний ще задовго до сьогоднішніх подій. Рано чи пізно за свої діяння корупціонерам в мантіях і спецформі довелося б заплатити. Невже ті подачки, якими годував своїх поплічників Зеленський, коштували тих поневірянь, які світять фальсифікаторам і перевертням в погонах?