Компанія ПБС увійшла в ТОП-4 найбільших вигодонабувачів "Великого будівництва"

Олігарх Ігор Коломойський заперечує зв'язок з компанією-підрядником великого будівництва ТОВ ПБС, але запевняє, що її заробіток на ремонті доріг не перевищує 15%.

Про це Коломойський повідомив в інтерв'ю виданню "Українська правда", повідомляє Главком.

"Знаєте, компанія є така ПБС, мені її приписують? Я до неї відношення взагалі ніякого не маю. Я просто цікавився, чи правда, що пишуть? Там смішні цифри. 10% заробляється на будівництві доріг, 15% максимум", - заявив Коломойський.

Коломойський заявив, що інформація про відкати за участь у «великому будівництві» у розмірі 30%, не відповідає дійсності.

"Та які 30%?! Ви спробуйте побудуйте дорогу спочатку і подивіться на відкат", - додав олігарх.

Зазначимо, що за день до публікації інтерв'ю, 14 лютого, компанія ПБС виграла відразу 3 тендери на ремонт доріг у Чернівецькій області загальною вартістю 1,64 млрд грн.

У всіх тендерах-на 750, 627 і 250 млн грн – компанія Коломойського змагалася з одним і тим же учасником – ТОВ ШБУ-77 і у всіх випадках запропонувала ціну менш ніж на 1% нижче.

Нагадаємо, компанія ПБС оточення Коломойського в 2021 році отримала з державного бюджету завдяки тендерам «великого будівництва» 7,9 млрд грн.

Компанія ПБС увійшла в ТОП-4 найбільших вигодонабувачів «великого будівництва». За даними ЗМІ, ТОВ "ПБС «записано на працівницю курорту» Буковель" Іванну Непік.

Крім ПБС ще одним фаворитом "великого будівництва«, близьким до Коломойського, є компанія Хмельницьке ШБУ-56, що належить депутату» за Майбутнє" Сергію Лабазюку. Ця компанія в 2021 році за даними «Наших Грошей», заробила на «великому будівництві» 5,23 млрд грн, що в 2 рази більше ніж роком раніше.