Про це заявив депутат від фракції "Слуга народу" Андрій Жупанін, коментуючи виданню "ГОРДОН" проєкт закону про підвищення ренти.

"Ви не знайдете жодного прикладу, коли б якась країна зараз втручалася таким чином по суті в ринок і вибирала більше грошей від тих компаній, які займаються нафтою та газом", – сказав політик.

Жупанін зазначив, що у 2018 році держава для активізації нового буріння ввела стимулювальну ренту на видобування газу у 6% і 12% і пообіцяла не змінювати її протягом п'яти років.

"Будь-яка зміна правил під час гри негативно впливає на імідж України", – наголосив нардеп.

Він додав, що у разі ухвалення законопроєкту про збільшення ренти інвестори переглянуть свої інвестиційні проєкти у бік обмеження своїх витрат, вони не буритимуть нових свердловин і не збільшуватимуть видобування газу. Жупанін наголосив, що це призведе до зростання цін на газ через його дефіцит.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"Мені здається, це вкрай невдале рішення, яке мало того, що порушує взяті на себе зобов'язання держави, так воно ще й може призвести до того, що позитивний тренд зростання видобутку серед приватних компаній в Україні зміниться негативною тенденцією падіння видобутку", – підсумував Жупанін.