Оклади зростуть вже з 1 березня цього року, але тільки у виробничого персоналу: як повідомили в групі, підвищення зарплат для керівників і управлінського персоналу підприємств поки не планується.

«Ми робимо все, щоб Маріуполь розвивався, а у маріупольчан була гідна робота, гідна зарплата і щасливе життя. Мені б хотілося сказати всім співробітникам величезне спасибі за працю, за відповідальність, а найголовніше — за любов до рідних заводів, до рідного міста і до нашої рідної країни», - заявив акціонер групи Метінвест Рінат Ахметов.

"Метінвест високо цінує внесок своїх співробітників в загальний результат компанії і має намір і далі залишатися лідером за рівнем мотивації персоналу. Цього року ми прийняли рішення підвищити зарплати раніше звичайного - вже з 1 березня», - заявив генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

Також з 1 квітня, за підсумками щорічної оцінки, будуть переглянуті і встановлені нові індивідуальні доплати робітникам у розмірі від 5% до 25% окладу.

"Підвищувати соціальні гарантії робітників-традиційна практика нашої компанії. Метінвест утримує і залучає нових співробітників за допомогою різних систем мотивацій, серед яких-рівень заробітної плати, який перевищує і середньоукраїнський, і Галузевий», - повідомив акціонер групи Метінвест Вадим Новинський.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

При цьому, за даними Державної служби статистики, співробітники Групи Метінвест є найбільш високооплачуваними в гірничо-металургійній галузі України: зарплати тут на 5-8% вище, ніж у компаній-конкурентів. Станом на лютий 2022 року, середня зарплата на українських підприємствах Метінвесту становить 22 000 грн.

Нагадаємо, минулого року група Метінвест збільшила заробітні плати виробничому та адміністративному персоналу на українських підприємствах відразу на 25%. Основними акціонерами Метінвесту є група SCM (71,24%) Ріната Ахметова і «Смарт-холдинг» (23,76%) Вадима Новинського.