Таку інформацію оприлюднили у Центрі досліджень залізничного транспорту, пише URM.

У ЦДЗТ зазначили: у 2021 році було відремонтовано капітальним ремонтом та реконструкцією близько 272 км. шляхів - 78,5 отримали капремонт, а 194,3 км - реконструкцію. Водночас, протягом 2021 року кілометраж прострочених капремонтом і реконструкцією дільниць зріс на 626 км - з 9145,3 км у 2020 році, до 9772,1 у 2021 році. Таким чином, у 2022 році граничний термін експлуатації без проведення капітального ремонту та реконструкції отримають ще понад 600 км колії.

Враховуючи, що УЗ у 2022 році планує відремонтувати 650 км, навіть якщо вона повністю виконає план, цього буде недостатньо навіть для того, щоб суттєво призупинити зростання кількості кілометрів з простроченим капремонтом і реконструкцією, і жодним чином не покращать ситуацію з інфраструктурою Укрзалізниці.

Раніше в Центрі транспортних стратегій повідомляли, що оборот вантажних вагонів на залізниці став найгіршим за останні три роки, що негативно позначається на роботі бізнесу, і наголосили на необхідності термінового проведення реформи компанії, а також інвестицій у модернізацію інфраструктури.

У свою чергу екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив: УЗ необхідно модернізувати залізничну інфраструктуру та обновити колії, інакше і нові локомотиви, і вагони будуть просто стояти під парканом, адже у них не буде полотна, щоб їздити.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще