Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на YouTube-канал «Православная Церковь», про це розповів викладач Київської духовної академії та семінарії ієромонах Афанасій (Стрельцов).

«Щоб стати справжнім християнином, слугою Божим та Його чадом, Бог заповідав уміти любити та прощати. Кожного, хто робитиме щось погане проти нас - посилати нам скорботи, випробування - усіма силами нашої душі та волі, ми маємо пробачити. Вибачити, бо Христос пробачив своїх кривдників. Саме це прощення і любов до ближнього - не лише до тих, хто нас любить, але й до тих, хто нас лихословить - робить нас по-справжньому Христовими учнями», - зазначив священник.

Отець Афанасій підкреслив, що особистість християнина створюють два справжні критерії: любов і прощення. Навпаки, образа і злість - спотворює і вбиває душу.

«Злість, ненависть, які можуть бути у людини після того, як хтось щось погане зробить їй, спотворюють людину. Вона уже не здатна істинно молитися, слідувати Божим спасительним шляхом, тому що її серце нечисте, заповнене злістю. У зле і лукаве серце ніколи не увійде Бог, і з нього ніколи не виникне щира чиста молитва. Злість вбиває людину зсередини. Злість, прихована у серці, породжує у людині інший важкий гріх: помсту - бажання помститися, зробити боляче іншій людині», - пояснив ієромонах Афанасій.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Він нагадав, що християни покликані нести у світ не образи та злість, а прощення та любов.

«Християни покликані нести світові любов, прощення. Щоб свідчити про це не лише своїми словами, а й вчинками, справами. Саме у цих справах любові і прощення ми по-справжньому свідчитимемо про Господа Іісуса Христа», - підсумував священник.