Про це йдеться у заяві інвестбанкіра Dragon Capital Дениса Сакви.

"Законопроект дуже проблемний. По-перше, він ставить собі завдання витягнути якнайбільше з газових добувачів. Намагаються вичавити все, що тільки можна. Відповідно, якщо зараз газові добувачі почали дуже інтенсивно інвестувати у розвиток, то за такого явно драконівського оподаткування вони явно будуть знижувати обсяги інвестування у видобуток", - сказав він.

Саква підкреслив, що збільшення ренти на видобуток газу призведе до ситуації аналогічної до 2015 року, коли рента була збільшена до 55%, що змусило компанії скоротити інвестиції у видобуток.

Нагадаємо, 11 лютого Кабмін зареєстрував законопроект, що передбачає збільшення ренти на видобуток газу до рекордних за всю історію країни 74%.

Раніше, 9 лютого, у Раді зареєстрували законопроект, яким пропонується збільшити ренту на видобуток газу до 69%.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

В Асоціації газодобувників попередили про ризик зупинення видобутку газу через різке підвищення податків та загрозу повернення до газової залежності від Росії.