Про це заявив економіст Андрій Блінов.

"Підвищення ренти, звичайно, по-перше, не стимулює внутрішній видобуток. По-друге, воно збільшує вартість газу. І відповідно це чинить додатковий інфляційний тиск", - сказав він.

Блінов підкреслив, що в разі збільшення ренти на газ внутрішній видобуток в Україні буде знижуватися.

«Мені здається, що в даному випадку це такий дуже сильно проінфляційний фактор і фактор, який не буде направлений на поповнення саме фізичного ресурсу газу, досить сильно бракує і що значною мірою призводить до того, що у нас на сьогоднішній день промислове споживання газу скорочується, і це відповідно відбивається на можливості української промисловості виробляти свій продукт», - підсумував він.

Нагадаємо, 11 лютого Кабмін зареєстрував законопроект, який передбачає збільшення ренти на видобуток газу до рекордних за всю історію країни 74%.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

В Асоціації газовидобувачів попередили про ризик зупинки видобутку газу через різке підвищення податків і загрозу повернення до газової залежності від Росії.