Про це заявив член наглядової ради компанії «Житомирські ласощі» Денис Долинський.

"Правоохоронна система сьогодні забирає у бізнесу останнє. Це справжня війна між підприємцями, бізнесом, великим бізнесом і правоохоронною системою у вигляді СБУ, НАБу, податкової поліції. У них сьогодні одне завдання - як пограбувати і вичавити максимально всі соки з бізнесу?", - заявив Долинський в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, в Україну зараз не заходять інвестиції, і навіть так званий спекулятивний капітал залишає країну. Така ситуація склалася через тиск влади на бізнес, а також через податкову реформу PPO, проти якої протестують ФОПи.

"Це ж не просто 3 мільйони людей. Це їхні сім'ї, по 2-3 робочих місця кожен створив. Тобто, насправді 6-8 млн осіб, які сьогодні змушені боротися за своє існування. Сьогодні, коли в країні війна і ми всі в такому становищі, коли звідси інвестор тікає просто, ми сьогодні гнобимо наших підприємців і гнобимо наш бізнес», - підкреслив Долинський.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

За його словами, найчастіше бізнес скаржиться на незаконні дії при перевірках податкової поліції, СБУ та Національної поліції – які блокують підприємства і навіть займаються рейдейрством.

"Сьогодні президент скрізь піарить "Дiя.Сіті" Каже: Давайте, приїжджайте IT-шники до нас, ми будемо будувати бізнес, давайте ми вам дамо закон про віртуальні активи. І в той же день міжнародну компанію накриють СБУшники і забирають 100 серверів. Хлопці, про що ми говоримо? Прокиньтеся! Ви або говорите і робіть, або не робіть і не говорите. Тому що не може сюди прийти інвестор, коли приїжджають СБУшники і влаштовують маски-шоу", - резюмував Долинський.

Раніше народний депутат Ярослав Железняк заявив, що будь-які перевірки в період карантину заборонені, а значить, влада діє незаконно, насилаючи на бізнес податківців і силовиків.

Нагадаємо, в січні податкова служба нарахувала компанії "Арселормітал Кривий Ріг" нібито податковий борг у розмірі 2,2 млрд грн, а прокуратура заморозила рахунки підприємства – незважаючи на те, що компанія оскаржила борг у суді і виграла процес.

Пізніше, з тими ж звинуваченнями, податківці у супроводі СБУ і Беб влаштували силові обшуки на ГЗК компанії «Метінвест»: була вилучена техніка і документація, через що діяльність підприємств була припинена.