Про це заявила депутат від "Голосу" Інна Совсун.

"А якщо говорити про саму ідею. Ми розуміємо, з чого вони виходять. Вони виходять з того, що "Нафтогазу" потрібні гроші для того, щоб закупити газ на наступний опалювальний сезон, і придумали, як його знайти, - шляхом підвищення ренти. Це точно ми підтримувати не готові, тому що немає жодної економічної логіки. Це просто призведе до того, що впаде видобуток, та й все", - заявила нардеп.

За її словами, пропозиція уряду про кратне підвищення ренти - це спроба вирішити політичні питання вкрай неринковими методами.

Нагадаємо, 11 лютого Кабмін зареєстрував законопроект, що передбачає збільшення ренти на видобуток газу до рекордних за всю історію країни 74%.

Раніше, 9 лютого, у Раді зареєстрували законопроект, яким пропонується збільшити ренту на видобуток газу до 69%.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

В Асоціації газодобувників попередили про ризик зупинення видобутку газу через різке підвищення податків та загрозу повернення до газової залежності від Росії.