Розслідувати обставини ДТП взялися журналісти проекту «СтопКор», і згодом показали відеоматеріал про все, що змогли довідатися, пишуть Факти.

«У нашому розслідуванні ми розглянули всі аспекти цієї історії та з'ясували, які обставини могли призвести до ДТП, і хто й навіщо може використати трагедію у власних корисливих чи політичних інтересах», — зазначають автори фільму.

У першій частині розслідування журналісти відтворили реконструкцію автопригоди. Знімальна група виїхала на місце аварії у темряві та на такому ж авто, як і той, що був учасником ДТП – Мерседес класу G. На місці події кореспонденти дізналися від місцевих жителів, що шматок траси 534 км Київ — Харків — Довжанський доволі небезпечний, так як не освітлюється. Часто людям доводиться переходити чотириполосну дорогу з порушеннями правил дорожнього руху.

«За попередньою версією слідства, загиблий у ДТП чоловік вирішив перейти дорогу у забороненому місці. Для цього йому необхідно було перелізти через цей відбійник та перетнути чотири смуги, якими мчать авто зі швидкістю не менше ста кілометрів на годину», — розповів журналіст Кирило Вольний, який ознайомився з ділянкою дороги.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За його словами, досліди з манекеном показали, що жоден з водіїв не зміг би вчасно побачити та зреагувати на пішохода, який у темний час доби неочікувано вискочив би на дорогу.

У своєму розслідуванні автори фільму також з'ясували, що робив загиблий пішоход того вечора 9 лютого перед трагічною подією.

«Саме з цією обставиною пов'язані 2 важливі нові нюанси. Того вечора він був сильно п'яний, поводився агресивно, та кілька разів навіть погрожував рідним самогубством, через що двічі викликали поліцію», — повідомляють розслідувачі та ставлять запитання правоохоронцям, чому з урахуванням цього факту та кримінального минулого загиблого його особу встановлювали три дні?

Ще одне питання, яке ставлять у своєму сюжеті розслідувачі «СтопКор», як у такому стані та після спілкування з правоохоронцями загиблий пішоход міг опинитися на швидкісному шосе за 10 кілометрів від дому.

На думку команди «СтопКора», необхідно дати слідству виконати свою роботу та досконально вивчити обставини справи.