Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це YouTube-каналу «Православная Церковь» розповів глава Синодального відділу Української Православної Церкви із соціально-гуманітарних питань протоієрей Сергій Екшиян.

«На вулиці ми можемо зустріти різних людей, які просять. Зараз дуже тяжкий час і дуже сумно, коли зустрічаємо людей пенсійного віку, яким дуже соромно просити. Ці люди гідні хорошої пенсії, але зараз змушені просити. Вони простягають руку, але очі опускають. Відразу видно, що людина дійсно потребує і жодних питань не виникає, щоб допомогти», - зазначив отець Сергій.

Він пояснив, що сумніви в тому, чи подавати милостиню можуть виникнути, якщо її просить людина залежна від наркотиків або алкоголю.

«Питання виникають, коли зустрічаєш людину, за якою видно, що вона залежить від алкоголю чи наркотиків, вигадує якісь сумні історії. Зрозуміло, що гроші давати не можна: вона витратить їх на шкоду собі і це буде більший гріх. Але й дивитися на те, як вона їсть зі смітника теж неможливо», - поділився священик.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Протоієрей Сергій Екшиян порадив у таких випадках допомагати нужденним, але залежним людям - продуктами.

«Треба не полінуватися, знайти час, підійти до найближчого магазину, купити продукти, передати та допомогти», - підсумував священик.