Про це йдеться у заяві команди НППЕ та його лідера Сергія Сивохо.

Зараз, як ніколи, необхідна консолідація всіх, хто за мир, хто виступає за єдине мирне майбутнє України, вважає лідер НППЕ Сергій Сивохо. За його словами, рішення РФ - не привід для паніки, занепадницьких настроїв або агресії щодо жителів непідконтрольного Донбасу.

"Все, що створено людьми, може бути ними і скасовано. І ми віримо, що Донбас і Україна рано чи пізно знову будуть одним цілим", - вважає лідер НППЕ.

Рішення РФ і введення російських військ на непідконтрольний Донбас демонструє нереалістичність тактик боротьби саме "за територію", йдеться в заяві НППЕ. Такими тактиками користуються деякі політичні сили, окремі представники влади і частина зовнішньополітичних "партнерів". В цей же час в нових умовах зростає цінність боротьби за людей, які проживають на непідконтрольних територіях. Від цього залежатиме майбутнє цього регіону та України в цілому.

"Повертаємо людей, а потім території!" - девіз Національної платформи примирення і єдності. "Нам необхідно боротися "за людей", щоб з'явився шанс повернути і людей, і території!", вважають в НППІ. І пропонують конкретні термінові антикризові заходи:

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

- Прийняти проект закону НППЕ "Про реінтеграцію тимчасово непідконтрольних територій України" 5844-1 від 31.08.2021, в якому зафіксовані детальні та поетапні механізми реінтеграції і людей, і територій до складу України;

- Переглянути і скасувати рішення Кабміну про економічну і транспортну блокаду непідконтрольного Донбасу;

- Максимально спростити процедури отримання / відновлення українського громадянства, адміністративних послуг, стимулювати збереження соціально-культурних зв'язків шляхом запуску відповідних державних програм;

- Невідкладно запустити формати "горизонтального" діалогу між представниками ключових соціальних груп України та Донбасу – громадську дипломатію. Це повинен бути діалог між вчителями, лікарями, співробітниками комунальних структур, пенсіонерами, лідерами організацій, що займаються соціальним захистом громадян.

Крім того, НППЕ пропонує розпочати широкий загальнонаціональний діалог щодо майбутнього Донбасу шляхом проведення референдуму або громадського обговорення.

Нагадаємо, 21 лютого президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання Т.зв. "ДНР" і "ЛНР" і угоди про дружбу і взаємодопомогу між Т. зв. республіками і РФ.