Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це нагадує віруючим прес-служба Сумської єпархії.

«Це необхідно знати всім: коли доросла людина чи дитина перебуває у смертельній небезпеці, коли народжується дитина і є загроза її життю, її слід негайно охрестити», - йдеться у повідомленні.

Тому, хто звершує хрещення, важливо дотриматися наступних умов: він повинен бути хрещений у Православній Церкві, розуміти важливість Таїнства, точно вимовити тайнозвершувальні слова.

«При хрещенні, що відбувається в екстремальних обставинах, необхідно достеменно знати, чи хоче хреститися вмираючий, тобто чи виражена його власна воля і віра перед прийняттям Таїнства», - наголошується в повідомленні.

Саме хрещення відбувається так: той, хто звершує Таїнство, занурює людину у воду з головою (або ллє воду на її голову) тричі з вимовою слів:

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

«Крещается раб Божий (или раба Божия) (називається ім'я) во имя Отца, аминь (перше занурювання або обливання), и Сына, аминь (друге занурювання або обливання), и Святого Духа, аминь (третє занурювання або обливання).

Слова у дужках не вимовляються. Вони написані для правильного звершення дій.

Зазначається, що якщо загроза життю минула, хрещений мирянином християнин повинен звернутися до священика для звершення над ним таїнства Миропомазання.