Як повідомляє Центр інформації УПЦ з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія силами єпархій та монастирів Української Православної Церкви організується всебічна допомога всім, хто постраждав унаслідок бойових дій на території України.

У столиці за сприяння Голосіївської районної державної адміністрації парафії благочиння надають адресну допомогу пенсіонерам та людям з обмеженими можливостями: ліки, засоби особистої гігієни, необхідні продукти.

Трьохсвятительський храм передав гуманітарну допомогу та зібрані кошти для жителів села Пилява Вишгородського району, в якому через військові дії РФ критична гуманітарна ситуація і з 1 березня відсутня електроенергія. Крім того, у храмах Голосіївського благочиння минулої неділі після богослужіння місцевим жителям роздавали продуктові набори.

Благочинний Голосіївського округу протоієрей Павел Кирилов дякує всім, хто долучається до підтримки стражденного українського народу.

Одеська єпархія УПЦ приймає людей на тимчасове проживання. У Спасо-Преображенському жіночому монастирі села Борисівка Татарбунарського району готові кімнати для сімей, які шукають притулку на безпечній території.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Настоятелька обителі ігуменя Євпраксія розповіла, що монастир забезпечений продовольством і зможе нагодувати всіх, хто потребує.

Також Одеська єпархія не перестає надавати необхідну допомогу нужденним і в інших напрямках.

Зокрема, в Андріївському подвір'ї Одеси чернеча братія спільно з волонтерами організовує роздачу гарячого чаю та надає продукти харчування працівникам одеських комунальних служб, які підтримують лад у місті. Також отримати допомогу можуть біженці та всі, хто потребує.

Роль Андріївського подвір'я у наданні допомоги біженцям неодноразово відзначалася волонтерами Червоного Хреста.

Священнослужителями Білоцерківського благочиння було зібрано та відправлено продукти харчування для військовослужбовців Збройних Сил України та підрозділів територіальної оборони, що знаходяться на передових рубежах захисту України.

На Закарпатті православна молодь міста Мукачево продовжує щонеділі годувати безпритульних поблизу кафедрального собору на честь Різдва Богородиці.

Завдяки небайдужості та допомозі православних парафій з-за кордону духовенство Воловецького благочиння вкотре надало воїнам ЗСУ та нужденним продукти та інші необхідні речі.

Митрополит Ніжинський та Прилуцький Климент надав продукти харчування та засоби гігієни для потреб організацій, які готують харчування для українських військових у Ніжині та селі Вертіївка. До Вертіївки вантаж доставив протоієрей Василій Лучик, який організовує допомогу для Захисників України при місцевому приході.

У Рівненській єпархії УПЦ з перших днів війни всі парафії єпархії займаються активною соціальною діяльністю.

У селі Гвоздове парафіяни Свято-Іллінського храму готують страви для воїнів ЗСУ, тероборони та переселенців.

Парафіяни Свято-Михайлівського храму в селі Зоря налагодили безперебійний процес доставки готових страв українським захисникам та людям, які потрапили до складних життєвих обставин. Щодня до церковного дому приходять молоді жінки, господарки зі стажем, щоб приготувати їжу.

У храмі великомучениці Тетяни Здолбунова організували випічку пиріжків для біженців та воїнів ЗСУ. Харчові продукти для Захисників України вже відправлено до району Бучі та Ірпеня.

Продукти та фінансову допомогу для ЗСУ зібрали віряни Свято-Димитрівського храму села Користь Корецького району. Також парафія придбала Захисникам шкарпетки та білизну та перерахувала гроші безпосередньо Збройним Силам України.

На Сумщині настоятель Іоанно-Предтеченського храму протоієрей Сергій Огієнко доставив гуманітарну допомогу до Сум. Харчові продукти, медикаменти та засоби гігієни надано Чернівецькою єпархією.

На Закарпатті, за благословенням митрополита Хустського та Виноградівського Марка, архімандрит Мефодій (Гернешів) прийняв гуманітарний вантаж від православних волонтерів із Угорщини. Допомогу передали до Виноградівського дитячого будинку-інтернату, де перебувають понад 60 дітей-переселенців.

Черкаська єпархія УПЦ за благодійної підтримки організації охорони здоров'я Mass General Brigham передала необхідні медичні препарати до пункту прийому біженців, що знаходиться у санаторії «Сосновий бір» у Черкасах.