Сума завданих довкіллю збитків склала майже 3,5 мільйона гривень. До державного бюджету України порушники вже сплатили збитків, у добровільному та примусовому порядку, на суму 236 тисяч гривень.

Крім того, інспектори провели 34 заходи державного нагляду (контролю) та склали 128 протоколів про адміністративні правопорушення.

Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції України.

Найбільш резонансне порушення вимог природоохоронного законодавства було зафіксоване у Дніпропетровській області, де фахівцями Придніпровського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію громадянину на суму понад 1,04 млн гривень за вилов різноманітних водних біоресурсів забороненими знаряддями лову в акваторії Карачунівського водосховища поблизу с. Данилівка Криворізького району.

Незаконний вилов водних біоресурсів невстановленими особами було зафіксовано на Кам’янському водосховищі р. Дніпро на території Світловодської міської ради Олександрійського району Кіровоградської області. Державні інспектори ДЕІ здійснили розрахунок збитків по даному факту, що склав понад 1 млн гривень. Матеріали, з ознаками кримінального правопорушення, направлено до правоохоронних органів.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще