Про це повідомив народний депутат Олесь Довгий в інтерв'ю «Українським новинам».

«Ми боремося за кожне життя. Тому зв'язалися з військовими шпиталями, де оперують поранених з фронту, та організували кооперацію з австрійськими хірургами та постачальниками. Австрійські лікарі підказують, що потрібно зробити і що купити. І ми максимально швидко – за власні гроші чи спільно з партнерами – купуємо необхідні медикаменти та обладнання. І швидко доставляємо його на те місце, той госпіталь, де це потрібно. Нещодавно ми купили та направили до різних медзакладів від нашої родини австрійські апарати ЕКГ», - зазначив Олесь Довгий.

Сім'я Олеся Довгого також передала ЗСУ пересувний хірургічний комплекс і постачає до шпиталів критично важливе медичне обладнання та медикаменти.

«У перші дні війни ми направили до медичних частин наших ЗСУ найсучаснішу пересувну хірургію. Це машина, яка може їздити вздовж лінії фронту і де одночасно можуть працювати до 9 медпрацівників на двох операційних столах, які повністю оснащені всім необхідним обладнанням. Така мобільність дуже важлива, адже життя пораненого залежить від того, чи зможуть йому протягом перших 20 хвилин після поранення надати необхідну медичну допомогу. Якщо нададуть – ймовірність виживання зростає до 90%», - заявив Олесь Довгий.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, Олесь Довгий є позафракційним депутатом Верховної Ради. Він двічі обирався до парламенту. На позачергових виборах 2014 та 2019 років політик перемагав на 102 одномандатному мажоритарному окрузі у Кіровоградській області. 2019 року він виграв у ставленика «Слуги народу» Артема Петрощука, який визнав перемогу опонента справедливою. Округ включає 5 районів області, міста Знам'янка та Світловодськ. Сім'ї політика належить інвестиційна компанія DOVGIY Family Office (DFO), що спеціалізується на нерухомості та високотехнологічних проектах.