Про це в інтерв'ю «Українським новинам» повідомив син Лариси Довгої – народний депутат Олесь Довгий.

«Війна позбавила будинку мою маму, яка жила поряд з Ірпенем та Бучею. Нам пощастило її забрати звідти вже за кілька днів після початку війни під час обстрілу. Днями я був там і дивився на рештки будинку, в якому ми останні 15 років збиралися на свята, сиділи навколо маминого столу. Цього будинку зараз немає. Як і частини нашого життя та життя мами», - розповів Олесь Довгий.

Разом з будинком було знищено картини його діда-художника та наукова бібліотека Лариси Довгої.

«Всі особисті речі, які мали для нас значення – дитячі фотографії, малюнки, листи, картини, які залишив у спадок дідусь-художник… Найболючіше за її бібліотеку. Мама все життя збирала її, кожна книга зібрана по крихтах, мама проводила багато часу в бібліотеках світу, роблячи там ксерокопії потрібних робіт. Вона досліджує важливі для української культури рукописи та перетворює їх на наукові праці, лекції для студентів та статті для міжнародних видань», - зазначив Олесь Довгий.

Нагадаємо, Олесь Довгий – позафракційний депутат Верховної ради VIII та IX скликань, народився у Києві у сім'ї науковців. Батько політика Станіслав Довгий – вчений, підприємець, громадський діяч та політик. Мати Лариса Довга – професор університету «Києво-Могилянська академія», доктор філософських наук. Олесь Довгий одружений, виховує синів Макарія та Матвія. Родині Довгих належить інвестиційна компанія DOVGIY Family Office (DFO), що спеціалізується на нерухомості та високотехнологічних проектах.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще