У квітні 2022 року німецькі спецслужби зупинили діяльність найвідомішого в даркнеті магазину з продажу наркотиків і зброї сайту "Гідра".

"Гідра" була нелегальним торговим майданчиком з найвищим оборотом у світі, пише fakeoff.net.

Тільки за 2020 рік через сайт були здійснені продажі на загальну суму не менше 1,23 мільярда євро.

"Гідра" функціонувала протягом як мінімум семи років.

Ресурс займався не тільки посередництвом при продажу наркотиків. За повідомленнями німецьких силовиків, через цей даркнет-сайт також вівся продаж персональних даних і підроблених документів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

В ході розслідування з'ясувалося, що на" Гідрі " було зареєстровано понад 17 мільйонів користувачів з усього світу, в тому числі 19 000 активних продавців нелегальних товарів і послуг.

Вважається, що сайт "Гідра" був дітищем спецслужб Кремля.

Успішна операція в Німеччині отримала несподівано швидке продовження в Україні.

Німеччина передала силовикам України доступ до матеріалів, отриманих в результаті арешту сайту, що призвело до того, що в країні почалися затримання причетних до його роботи громадян країни.

Джерела в МВС повідомляють, що це лише перша хвиля дій силовиків.

Оперативники мають намір якомога швидше з'ясувати, хто з українців представляв інтереси сайту на території країни, і в чому саме ці інтереси виражалися.

Окремий інтерес для слідства представляє відмивання через сервера "Гідри" доходів отриманих злочинним шляхом.


Завдяки спільним діям спецслужб Німеччини та України у "гідри", не залишилося шансів зберегти свій злочинний бізнес.