Нова хвиля дискусії про потребу/непотребу надання громадянства відовим росіянам або загалом іноземцям за спрощеною процедурою і за так звані «ВИЗНАЧНІ ЗАСЛУГИ», спонукає детальніше описати мої застереження щодо загроз такої політики влади України.

Перше, попри різноманітні політологічні хитрощі й космополітичні аргументи влади про переваги множинного, читай подвійного громадянства, НІХТО не відміняв дію статті 4 Конституції про ЄДИНЕ ГРОМАДЯНСТВО в УКРАЇНІ.

По-друге, практика спрощеної процедури надання громадянства за так звані «визначні заслуги» бізнесменам-інвесторам чи діячам науки і культури, імміграція яких має державний інтерес, вже давно себе дискредитувала.

Нагадаю, що в 2012 році президент Янукович на прохання майбутнього президента Порошенка «за визначні заслуги перед Україною» прийняв до громадянства України тодішнього громадянина РФ Вадима Новинського., який за 10-років став важливим інвестором …пропагування «Російського світу» в Україні!

Окрім того, останні роки за категоріією “визначних діячів науки і культури, імміграція яких відповідала державним інтересам України», за спрощеною процедурою отримали громадянство нашої країни сотні вірмен із непростою трудовою біографією, друзі та охоронці грузинських ВІП-заробітчан та інші спеціальні й унікальні особи.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаю, що щорічно Кабінет Міністрів визначає квоту імміграції на рік. Так на 2022 рік встановлена Урядом квота складає 8 488 осіб, серед яких звісно й «діячі науки і культури та бізнесмени, які інвестували не менш як 100 тис дол. в економіку України» тощо. Попри певну обґрунтованість такого підходу до імміграційної політики РЕАЛЬНА владно-КОРУПЦІЙНА практика наданння громадянства створює загрозу національним інтересам ДЕРЖАВИ. І якщо це не зупинити, то найближчим часом за «визначні заслуги» громадянство України отримають Абрамовіч, Фрідман та інші інвестори економіки Путінської Росії. Ба більше, якщо вірити листу одного із очільників нинішньої влади Арахамії, Абрамовичу вже давно варто присвоїти звання Героя України?!😡

Висновок:

- питання ЄДИНОГО ГРОМАДЯНСТВА - це стратегічний пріоритет для воюючої України;

- спрощена процедура надання громадянства «за визначні заслуги» можлива лише за згодою створеної авторитетної і незалежної комісії;

- позбавлення депутатства та посад нинішніх «подвійних і потрійних громадян»вкрай важливе і актуальне.

Отож, працюємо разом задля того, щоб слова «Я - ГРОМАДЯНИН УКРАЇНИ» звучали ГОРДО!💙💛