Журнал "Фокус" склав рейтинг українських меценатів, які в умовах воєнного часу допомагають на фронті і в тилу. До нього увійшли 12 великих українських бізнесменів, в чесності - Рінат Ахметов, Віктор Пінчук, Юрій Косюк, Петро Порошенко, Вадим Столар, Сергій Тігіпко та інші.

"Величезну роботу для підтримки українських захисників здійснюють приватні українські компанії. Фокус зібрав в єдиному рейтингу 12 Імен тих, хто вкладає свої гроші, сили і час в проекти, які неодмінно повинні наблизити перемогу України", - сказано в матеріалі.

Перше місце в рейтингу займає власник групи SCM і найбагатша людина України Рінат Ахметов, який витратив на допомогу на фронті і в тилу вже 2,4 млрд грн. У цю суму входить гуманітарна допомога громадянам, а також підтримка ЗСУ і ТрО в десятках міст.

Власник компанії "Інтерпайп" Віктор Пінчук за час повномасштабного вторгнення Росії в Україну витратив на благодійність 750 млн гривень. Зокрема, компанія передала запчастини для ремонту вантажівок, акумулятори, шини, ноутбуки, принтери, Смартфони.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Юрій Косюк, який володіє агрохолдингом МХП, допоміг армії і тилу на 600 млн грн, причому, як грошима, так і власною продукцією.

Власник Smart Holding Вадим Новинський за період з 24 лютого витратив на гуманітарні проекти 512 млн грн.

Галина та Олександр Гереги, власники "Епіцентр К", взяли матеріальну допомогу на 300 млн грн. Це Медичні товари, ліки, продукти харчування, Одяг та засоби гігієни.

Дмитро Фірташ, Group DF, передав на спецрахунок НБУ 100 млн грн, а в цілому профінансував благодійні проекти на більш ніж 300 млн грн. У числі іншого це-гуманітарна допомога біженцям.

Співвласник Roshen Петро Порошенко зайнятий поставками засобів захисту і транспорту для ЗСУ і ТрО. З початку війни на ці цілі було спрямовано понад 300 млн грн.

Костянтин Жеваго, який володіє Ferrexpo, надав допомогу Україні в період повномасштабної війни з Росією на понад 200 млн грн.

Вадим Столар, який володіє медіахолдингом LIVE Network, з першого дня через свій благодійний фонд активно допомагає і Збройним силам України, і громадянам країни, постраждалим від агресії. Загальна сума допомоги на даний момент перевищила 110 млн грн.

Власник групи "ТАС" Сергій Тігіпко займається поставками тепловізорів, бронежилетів, шоломів та іншого життєво необхідного українським військовим - всього на 100 млн грн.

Співвласник Концерну "Галнафтогаз" (ОККО) Віталій Антонов допоміг вже на 50 млн грн - перших днів війни компанія почала партнерство з Благодійним фондом "Повернись живим".

Євген Черняк, Global Spirits, активно допомагає в Запорізькій області і переселенцям за кордоном-всього на близько 40 млн грн.

"Українці єдиним фронтом виступили проти російського вторгнення. Гроші на закупівлю необхідних армії засобів захисту, дронів, рацій, одягу, продуктів харчування і найнеобхіднішого переводять ось уже четвертий місяць і великі компанії, і невеликі компанії, і окремі приватні підприємці", - констатується в матеріалі "Фокуса".