Там спільно з членами консорціуму, представниками 15 європейських країн, численними інституційними партнерами, зокрема Європолом, було обговорено результати проєкту AMBITUS, а також презентовано модуль дистанційного навчання та наукові презентації світових експертів з ідентифікації заповідних порід деревини.

Про це повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції України.

Важливо, що під час заходу міжнародні партнери високо оцінили роботу України у напрямку співпраці із Єврокомісією, Civilpol, Інтерполом, Європолом щодо розслідувань злочинів проти довкілля, та домовились про подальшу роботу у майбутніх проєктах французької жандармерії таких як «Unite».

Нагадуємо, що у вересні 2021 року Держекоінспекція стала одним з організаторів передопераційної зустрічі проєкту AMBITUS, яка відбулась на Закарпатті в Ужгороді, де спільно з міжнародними партнерами та ключовими стейкхолдерами обговорили основні екологічні проблеми України: поводження з відходами (на прикладі річки Тиси), вирубка лісу та браконьєрство.

Дякуємо міжнародним колегам за високу оцінку нашої роботи та підтримку, для України сьогодні це надзвичайно важливо, тому що у період воєнного стану екологічні злочини стають масштабнішими та катастрофічнішими.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Довідка. Ambitus – це європейська програма боротьби з екологічними злочинами з центром у Парижі, що фінансується Європейською комісією та здійснює свою діяльність за підтримки Національної жандармерії Франції в особі Центрального управління по боротьбі зі злочинами щодо навколишнього середовища та охорони здоров’я (OCLAESP), дослідницького центру Італійського інституту міжнародних справ (IAI), Національної школи судової влади Франції (ENM), а також угорської та словацької поліції. Основні напрямки роботи - це три пріоритети, визначені Європейським Союзом: перевезення відходів, торгівля видами, що перебувають під загрозою зникнення, та незаконні вирубки. Ambitus поєднує знання та досвід 15 європейських країн та двох міжнародних агенцій, де міждисциплінарний підхід об’єднує всіх ключових гравців, які працюють над боротьбою з правопорушеннями, руйнівні наслідки яких впливають на всіх нас (поліцейських, суддів, науковців, журналістів, НУО та широку громадськість).