За інформацією територіальних та міжрегіональних територіальних органів ДЕІ минулої доби рятувальники ліквідували понад 50 загорянь сухої рослинності на території нашої держави.

Так, на території Полтавської області виникло 5 пожеж техногенного характеру на відкритих територіях, у результаті вогнем знищено суху рослинність на площі 2,85 га. Зокрема, поблизу с. Дем’янівка Полтавського району у лісовому масиві ПСП «Ковпаківець» Рублівського лісництва ДП «Полтавський лісгосп» вогнем знищено 3,8 га лісової підстилки.

Водночас через необережне поводження з вогнем, двічі горіла суха трава на відкритій території у с. Сливине та с. Акмечетські у Миколаївській області. Загальна площа загорання становить понад 3,5 га. Своєю чергою, на території Одеської області відбулося 11 виїздів на загорання сухої рослинності. Площа ураження - 5,77 га.

Вчора горіло і на території Києва в Дарницькому районі по вул. Колекторній, 40 А. Зафіксовано, що горів трав’яний настил. Пожежу на площі 2 га понад годину гасили пожежники та комунальники.