Про це заявив керівник волонтерського штабу "Українська команда" на своїй сторінці у Facebook.

"Врятувати бізнес прифронтових територій. Ми щодня бачимо зруйновані і знищені росіянами підприємства. Але багато бізнесів на звільнених і прифронтових територіях продовжують працювати. Держава має терміново їх підтримати. І робити це потрібно прямо зараз. Інакше частина України перетвориться на економічно депресивні регіони. Зараз головне завдання – не допустити нерівномірності у розвитку західної частини країни, куди зараз активно евакують підприємства, та східної, південної і північної, де ворог під боком і постійні обстріли. Потрібна комплексна і цільова програма відновлення і розвитку підприємств на звільнених територіях. В першу чергу – податкові преференції і пільгове кредитування", — написав Палатний.

Керівник волонтерського штабу зазначив, що пропонує дати доступні пільгові кредити від держави та пріоритетне розширення урядової програми "Доступні кредити 5-7-9%" для підприємств прифронтових регіонів; зменшити єдиний податок на зарплату вдвічі; не оподатковувати прибуток протягом повоєнного відновлення регіонів; запровадити державну страхову програму ризиків втрат.

Палатний переконаний, що потрібно на рівні держави шукати інвесторів для відновлення звільнених та прифронтових територій.

"І звісно ж, необхідна активна робота уряду над пошуком грантів для відновлення зруйнованих територій. Чернігів, Суми, Харків, Миколаїв та інші міста мають стати прикладами новітнього "українського відродження", а не пам’ятками дикунських обстрілів російських військових", — підсумував він.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще