У свій час Президент Леонід Кучма, як типовий прагматик і космополіт родом із червоного директорату, прославився висловлюванням про готовність будувати таку Україну, яку йому скажуть.

От і нині, дивлячись на головних владних ідеологів «Плану відновлення України» в Лугано, спіймав себе на думці:

чи маємо ми шанс, коли головними рехформаторами є платник податків у США (Мілованов) й фанат Шарія й «російського світу» (Гетьманцев)?!

Натомість, найбільша делегація, з поміж 40 країн-учасниць, із українських посадовців та їх друзів у Швейцарії переконує - все буде професійно, чесно і прозоро. Це мені нагадало один мем про «рівність» партнерів у бізнесі: ви поки посуд помийте і приберіться, а ми гроші порахуємо.

Не додали оптимізму й учасники так званого громадського сектору на ЛУГАНОнщині. Більшість із них вже обґрунтовували, що «найбільшими і найкращими рехформаторами» в нас є: Тигіпко, Хорошковський, Яценюк, Гройсман, Гончарук… А тепер от і Шмигаль з Міловановим і Гетьманцевим!

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Вкотре наголошую, що чергова ставка на професійних заробітчан, навіть популярних серед впливових міжнародних організацій, які не мають поваги до власної країни та не пройшли випробування на доброчесність - це рух по колу із сумновідомим результатом.

І найцікавіше, підкажіть хоч одного посадовця чи міського голову, що переконують наших партнерів і друзів інвестувати в Україну, які повернули в Україну свої мільйони із швейцарських і німецьких банків! Ну щоб українці та іноземці повірили в чесність і відкритість «Плану відновлення України»!

Тож мій висновок простий:

посадовці й штатні заробітчани не можуть самостійно підготувати адекватний план відновлення України і не мають права знову безконтрольно й непрозоро використовувати інвестиційні та кредитні кошти надані воюючій Україні.