19 березня 2022 року окупанти звільнили українців ще від одного сучасного високотехнологічного заводу із виробництва пластикової тари та упаковки з пластмас у Чернігові. Внаслідок обстрілу російськими військами території підприємства, відбулось загоряння майна та споруд ТОВ «Пласт-Бокс Україна» по вул. Ушинського, 14.

За розрахунками фахівців Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, розмір збитків, завданих довкіллю внаслідок горіння та неорганізованого викиду шкідливих речовин в атмосферне повітря, склав 41 мільйон 598 тисяч 243 тисячі гривень.

Матеріали справи передано до Оперативного Штабу при Держекоінспекції та правоохоронним органам.

Довідка: ТОВ «Пласт-Бокс Україна» - відомий виробник пластикової тари та упаковки з пластмаси. Це сучасне підприємство зі 100% іноземними інвестиціями, засноване у 2004 році фірмою Plast-Box SA, яка входить до списку провідних польських виробників пластикових виробів. Зокрема, підприємство розпочало процес відмови від полістирольних матеріалів на користь поліпропіленових при виготовленні упаковки, що значно зменшує можливий негативний вплив на довкілля.