Фахівцями ДЕІ проведено 28 природоохоронних заходів та складено 97 протоколів про адміністративні правопорушення. За порушення вимог природоохоронного законодавства інспекторами розраховано збитків на суму понад 599 млн гривень. Крім того, протягом тижня до державного бюджету порушники сплатили збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 255 тис. гривень.

Серед найрезонансніших випадків зафіксованих інспекторами є засмічення земельних ділянок у Запоріжжі невстановленими особами. Так, правопорушники утворили несанкціоноване і неконтрольоване звалище відходів різного морфологічного складу на відкритому ґрунті (комунальні та будівельні відходи (уламки бетону та асфальту, бій цегли, залишки інших будівельних матеріалів), відходи після обслуговування автотранспорту (шини, відходи поліетилену та пластмас, склобою, насипи виробничих відходів невідомого походження та вугільного шлаку, промащене ганчір’я, відходи деревини, гілля тощо).

Загальна площа засміченої території складає : 12 604 м2. Інспекцією Південного округу проведено розрахунок збитків на суму 598,7 млн гривень.

Фахівцями ДЕІ направлено повідомлення до ГУНП в Запорізькій області про вчинення кримінального правопорушення.

Сьогодні Держекоінспекція фіксує масштабні злочини російських військ в Україні, і дуже прикро, що окрім випадків, спричинених військовою агресією, державні інспектори виявляють ще й порушення природоохоронного законодавства нашими громадянами, що продовжують безвідповідально ставитись до природних ресурсів та надбань. Давайте будемо свідомими, ми не окупанти і не мародери своєї землі!

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще