Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви про це Митрополит Онуфрій сказав у проповіді.

У свято первоверховних апостолів Петра та Павла Предстоятель УПЦ назвав важливе питання, яке варто кожному ставити в моменти особливого відвідування Богом.

Він зазначив, що кожен християнин повинен жити за Божими заповідями - законами життя, які сповістили всьому світу апостоли.

«Вони навчили людей творити Божу волю, любити Бога, любити свого ближнього. Цими законами ми живемо і сьогодні», - наголосив архіпастир.

Митрополит Онуфрій розповів про життєвий шлях апостолів і запропонував навчатись у них, як служити Господу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«У апостола Павла треба навчитися розумного питання, яке він поставив, коли йому з'явився Господь: «Господи, що мені робити?»», - сказав Блаженніший.

Предстоятель зазначив, що Бог присутній у житті людини завжди, хоч це можемо і не завжди відчувати.

«Але трапляються випадки, коли Господь відвідує людину особливим чином: або в якійсь скорботі глибокій, або в хворобі, або в благоденстві. Коли така особлива зустріч відбувається, і ми розуміємо, що Господь близько, ми повинні запитати: “Господи, що мені робити, як мені навчитися творити Твою святу волю, яка є нашим життям, яка є свята, угодна і досконала?», - пояснив архіпастир.

Блаженніший владика вважає, що на такий заклик Господь відповість і вкаже, що потрібно підкоригувати, підправити.

«Багато у житті ми робимо правильно, але й робимо багато неправильного. І цим питанням «Що робити?» - ми просимо Бога відкрити, як нам себе виправляти», - сказав він.

«Нехай молитвами святих апостолів Петра і Павла Господь дарує нам і ревнощі по вірі, і розум, і смиренність перед Богом, питання до Бога «Що мені робити?». Нехай Господь пошле мир на нашу землю, щоб перестали стріляти, вбивати один одного, щоб благодать Божа наповнила серця всіх нас, і щоб ми пройшли це земне життя в радості та вдячності Богові й у вічному та майбутньому житті спромоглися бути там, де знаходяться свв. апп. Петро і Павло - у Царстві Небесному, у Христі Іісусі, Господі нашому», - побажав Митрополит Онуфрій.