Святкове богослужіння на соборній площі Києво-Печерської лаври очолив Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Онуфрій.

«Сьогодні свята Церква молитовно звершує пам'ять святого рівноапостольного великого князя Володимира - нашого хрестителя та просвітителя. Князь Володимир прожив не багато років, але зробив багато світлих справ», - сказав Митрополит Онуфрій.

Предстоятель УПЦ зазначив, що сьогодні також відзначається День Державності.

«Князь Володимир заснував велику Державу, яку називали Київська Русь. Сьогодні наступниця цієї Русі - Україна. Ми живемо на цій території та святкуємо день своєї державності», - наголосив архіпастир.

Блаженніший побажав віруючим, щоб святий князь Володимир благословив нашу землю, благословив народ, щоб він своїми молитвами зупинив кровопролиття на землі.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

«Віримо і сподіваємося, що з молитвами святому князю Володимиру припиняться вбивства і в нас запанує мир», - висловив сподівання Митрополит Онуфрій.

За богослужінням архієреї, духовенство та віруючі молилися про припинення війни та про мир в Україні.

Після літургії Предстоятель УПЦ очолив подячний молебень.