Все більше інформації надходить із окупованих територій про різноманітні хитродупі методи окупантів щодо формування списків «правильних українців», які проголосують на можливому «путінському псевдо-референдумі». Одним пропонують матеріальну допомогу та вносять до списків, іншим - безкоштовне навчання із проживанням у гуртожитку за умови зради своєї Держави. Коли я дивився російське пропагандистське відео про безкоштовний вступ до одного із окупаційних Херсонських вишів всіх охочих та на всі ймовірні спеціальності, згадалися рядки «Інтернаціоналу», колишнього гімну СРСР і УРСР, які в перекладі з французької на російську одеситом Яковом Коцом містили рядок:

«Хто был ничем, тот станет всем».

Очевидно, що місцеві галуляйтери як і «безкоштовний сир та освіта» потрібні окупантам лише на короткий період для проведення «псевдо-референдумів від Путіна».

Водночас зауважу й про відсутність чіткої та усталеної позиції влади щодо ймовірних «путінських референдумів». Один високопосадовець стверджує, що їх Путін і взагалі не збирається проводити, інший владець - що вони небезпечні бо унеможливлять майбутні «мирні переговори»?!

Як правильно діяти?

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Довести до наших партнерів та світової спільноти, що:

1. Згідно статті 73 чинної Конституції України ВИКЛЮЧНО ВСЕУКРАЇНСЬКИМ референдумом вирішується питання про зміну території України.

2. Питання проведення місцевого референдуму в сучасній Україні неузаконене,а отже неможливе в принципі.

3. Навіть, якщо взяти до уваги норми закону про всеукраїнський та місцевий референдуми, який діяв з 1991 до 2012 року, то умовою проведення місцевого референдуму повинно було бути рішення МІСЦЕВОЇ РАДИ, а умовою ухвалення рішення - участь БІЛЬШ як ПОЛОВИНИ мешканців міста чи громади.

Переконаний, що таких рішень окупанти не здатні забезпечити навіть під дулами автоматів.

Таким чином, будь-які розмови про ймовірні варіанти проведення «Путінських місцевих референдумів» повинні визначатися як апріорі НЕЗАКОННІ й ЗЛОЧИННІ, які НІКОЛИ та НІ за ЯКИХ обставин не будуть визнані УКРАЇНОЮ та СВІТОМ!