У період з 12 по 18 серпня 2022 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 46 природоохоронних заходів, складено 119 протоколів про адмінправопорушення. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму майже 10,7 млн гривень.

До державного бюджету порушники протягом тижня сплатили збитків, у добровільному та примусовому порядку, на суму 469 тисяч гривень.

Найбільш резонансні порушення зафіксовано:

- на території Кам’янського водосховища р. Дніпро Полтавської області, де громадянин здійснював вилов водних живих ресурсів, забороненими знаряддями лову. Інспекцією Центрального округу проведено розрахунок збитків державі на суму 4,7 млн гривень. Матеріали направлено до ГУНП в Полтавській області;

- на території Широківської ТГ Запорізької області, де виявлено незаконне знесення (пошкодження до ступеня припинення росту) 42 дерев, громадянами, без документів на спеціальне використання лісових (рослинних) ресурсів у полезахисній лісосмузі. Інспекцією Південного округу проведено розрахунок збитків на суму понад 588 тисяч гривень. Матеріали направлено до ВП № 6 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

- на території Кетрисанівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області, де виявлено вирубку дерев, невстановленими особами. Державні інспектори провели розрахунок збитків на суму 1,3 млн гривень та направили матеріали справи до СУ ГУНП у Кіровоградській області.

Зокрема, фахівці Держекоінспекції Столичного округу провели розрахунок збитків та пред’явили претензію ТОВ «Фастівське хлібоприймальне підприємство» на суму понад 2 млн гривень за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу.