З початку війни російські війська неодноразово обстрілювали території лісових урочищ Державного підприємства «Миколаївське лісове господарство», що на Миколаївщині. У результаті загарбники спричинили масштабні пожежі у лісах області та завдали колосальних збитків навколишньому природному середовищу.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Миколаївської та Одеської області опрацювали дані та провели розрахунок розміру шкоди, зумовленої забрудненням атмосферного повітря неорганізованими викидами забруднюючих речовин або суміші таких речовин. Загальна сума збитків довкіллю склала понад 111 млн гривень.

Матеріали справи передано до Оперативного штабу при Державній екологічній інспекції України та Миколаївської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що внаслідок обстрілів, здійснених окупантами, вогнем пошкоджено території природно-заповідного фонду Національного природного парку «Кремінські ліси», Гідрологічного заказника місцевого значення «Кремінські каптажі» та частина Луганського природного заповідника «Трьохізбенський степ» у Луганській області. Сума збитків 38 364 197 367 гривень.