Дальні печери також прийнято називати «Феодосієвими», на ім'я їх засновника - преподобного Феодосія Печерського.

Печери досить заплутані. Загальна довжина лабіринту, крім Варязьких печер, близько 300 метрів. У Дальніх печерах знаходиться 49 мощів та близько 30 мироточивих глав. Мощі в раках покриті облаченням, але в деяких раках залишені непокритими кисті рук, що наочно свідчать про нетління святих.

До преподобних отців Києво-Печерських у Дальніх печерах входять ченці, які звершували свій духовний подвиг у період з XI по XV століття. Про них не збереглося докладних відомостей, крім імені, часу несення подвигів та вказівки якого роду були їх духовні труди.

Багато імен преподобних залишилися невідомими.

Преподобні отці Києво-Печерської лаври - покровителі ченців та помічники всім православним християнам у скорботах. Преподобним моляться про зцілення у хворобах, звертаються за допомогою під час голоду та лих, за захистом у боротьбі з пристрастями, за підтримкою у різних справах.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще