У період з 2 по 8 вересня 2022 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 57 заходів контролю та складено 131 протокол про адмінправопорушення. Зокрема, за порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків довкіллю на суму понад 6 млн гривень. У добровільному та примусовому порядку до державного бюджету протягом тижня порушники сплатили збитків на загальну суму понад 1,78 млн гривень.

Найбільш резонансне порушення зафіксовано у Кіровоградській області, де інспектори Придніпровського округу ДЕІ (Дніпропетровська та Кіровоградська області) провели розрахунок збитків на суму понад 1,95 млн гривень за незаконне вирубування 1275 дерев невстановленими особами на території с. Глинськ Олександрійського району. Матеріали справи направлено правоохоронцям у Кіровоградській області.

Крім того, Інспекцією Поліського округу (Житомирська та Рівненська області) проведено розрахунок збитків на суму майже 1,9 млн гривень за незаконну порубку 286 дерев різних порід та діаметрів на землях лісового фонду Дворищенської сільської ради. Готуються матеріали для передачі до правоохоронних органів.

Водночас у Вінницькій області державні інспектори пред’явили претензію ДП «Жмеринське лісове господарство» на суму 910 тисячі гривень за незаконну порубку 109 дерев на території Вендичанського лісництва. Претензію сплачено в повному обсязі.