Про це пише Микола Томенко у своєму блозі. Далі наводимо слова автора без коментарів. Також зазначимо, що думка експерта може не збігатися з позицією редакції. Але ми не можемо заборонити людині висловлювати свою позицію.

Тут і скорочення видатків на утримання влади на 11 мільярдів 486 мільйонів (без силових відомств) і 17.8 відсотки від ВВП – загальний ресурс на національну безпеку і оборону.

Але якщо проаналізувати додатки до бюджету виникають ЗАПИТАННЯ!

Майже 11,5 мільярдів ЕКОНОМІЇ на утримання ВЛАДЦІВ припадає, здебільшого, на управління та програми в гуманітарній та соціальній сфері. Так фінансування програм Міністерств охорони здоров‘я, освіти, спорту…скорочено більш як на 10 відсотків. На практиці це означає зменшення реального фінансування НЕ ЧИНОВНИКІВ, а вчителів, викладачів, студентів, лікарів, тренерів…

А що там із Верховною Радою і офісом Президента?

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Верховній Раді навіть ТРІШКИ додали за щоденну військову працю –

2 мільярди 612 (у 2022 році було 2.605); офіс Президента отримає 1 мільярд 49 мільйонів (було 1.080). І ще майже 1,5 МІЛЬЯРДИ на утримання резиденцій, лікарень, автобази, горілчаного і м‘ясо-молочних підприємств Державного управління справами при владі.

На утримання «вічно бідних і нещасних суддів» формально скоротили видатки на 3, 688 млрд. Але реально суддівська винагорода не зменшиться бодай на гривню. Бо оплата фактичної кількості суддів буде повністю збережена на рівні 2022 року!

Війна також не перешкода для фінансування парламентських партій та братніх до посадовців структур. Отож, на піар «депутатів-волонтерів» та їх партій передбачено 366 мільйонів гривень платників податків, також більш як 100 мільйонів закладено на так звані ПРАВИЛЬНІ ЗМІ. Більш як 1,5 мільярди на Суспільне телебачення не беру до уваги.

І по всьому тексту НЕвоєнного бюджету знаходимо фінансування братніх посадовцям структур.

Для прикладу, така собі Національна академія правових наук із правдивими академіками Ківаловим, Литвином, Медведчуком…та 5 новинами на офіційному сайті про свою активну роботу в 2022 році (3, з яких некрологи) знову отримає 102 мільйони з бюджету?! Більш як 500 мільйонів – Академія аграрних наук…

Популярно кажучи:

кому ВІЙНА, а кому традиційне й нахабне освоєння бюджетних коштів для своїх!