В ході Пленарного засідання планується розглянути ряд питань, що стосуються глобальних заходів, які вживаються FATF та його членами у сфері протидії відмиванню коштів, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Участь Держфінмоніторингу у зазначених заходах FATF здійснюється за підтримки проекту Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні (EUACI).

Варто зазначити, що у світлі останніх жахливих терористичних атак, вчинених РФ в Україні, існує нагальна потреба належної жорсткої реакції відповідних міжнародних інституцій, які опікуються питаннями глобальної безпеки, в т.ч. фінансової.

Голова Держфінмоніторингу Ігор Черкаський особисто звернувся до Президента FATF пана Раджи Кумара, який 1 липня п.р. розпочав дворічний термін президентсва замінивши Доктора Маркуса Плейєра, із аргументованим закликом щодо виключення країни-агресора з FATF та включення РФ до “чорного” списку.

В цьому ж контексті Держфінмоніторингом підготовлено відповідне звернення до FATF із проханням санкціонувати РФ за ті кричущі порушення міжнародних стандартів, які щоденно вчиняються країною-агресором проти мирної України.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Всі розуміють, що час для обговорень стрімко спливає. РФ кинула виклик світовій безпеці та всім її гарантам, отже прийшов час приймати чітке адекватне рішення.